Certificatul de integritate propus de Partidul Democrat nu este altceva decât un instrument de a înlătura oponenții actualei puteri, în următoarea campanie electorală. Cel puțin asta consideră unii din liderii partidelor extraparlamentare de opoziție, care au menționat în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari că este dubios modul în care sunt introduse modificări în lege în an electoral.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a declarat că menirea acestui proiect privind Certificatul de Integritate are scopul de a trece prin sită candidații opoziției: „Ne dăm foarte bine seama că menirea acestei propuneri și acestui proiect de lege, propus astăzi cu atâta tam tam, de domnul Plahotniuc, nu este altceva decât un mijloc de a da prin sită candidații incomozi din partea opoziției care, vor avea șanse mari să câștige în circumscripții astfel, făcând loc pentru candidații PD”.

În același timp, președintele organizației de tineret din cadrul PPDA, Dinu Plângău a menționat faptul că este straniu și modul în care se încearcă a fi modificată legislația: „Se introduc modificări pe ultima sută de metri, fără a consulta opinia publică, pentru că iarăși este vorba despre modificări a legislației electorale. Cu siguranță trezește foarte mari dubii intenția aceasta de a introduce modificări în condițiile în care nu avem atât de mult timp până la alegeri și noi nici nu am văzut ce anume va fi introdus/modificat în codul electoral”.

Și deputatul Socialist, Grigore Novac, a spus că persistă semne de îngrijorare: „La prima Vedere parcă este o intenție bună, unica temere care este și ridică multe semne de întrebare să nu să se transforme inițiativa asta într-o bâtă politică, întru ai înlătura pe cei care în opinia lor sunt mai puțin convenabili, din diferite partide. Pentru a curăța terenul”. Novac consideră că bâta ar putea ajunge inclusiv și la deputații socialiști: Nimeni nu este asigurat că nu se va desena vreun dosar penal”. a menționat acesta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!