Șapte persoane au fost reținute urmare a perchezițiilor ce vizează mai multe ilegalități în domeniul construcțiilor în capitală. Aceștia sunt cercetați penal într-un dosar de corupere, fals în acte şi trafic de influenţă. Primăria a anunțat că anterior Silvia Radu a sesizat oamenii legii în legătură cu mai multe ilegalități depistate.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție și au efectuat astăzi percheziții la Primăria capitalei, Serviciul Cadastral Chișinău dar și la domiciliile suspecților. Acțiunile se înscriu într-un dosar privind ilegalitățile comise de un grup de persoane în domeniul construcțiilor.

Cei de la CNA au vizitat și biroul Secției care se ocupă de cercetarea, proiectarea și construcția caselor individuale de locuit. Și de data aceasta ofițerii CNA au refuzat să vorbească.

Potrivit unui comunicat al CNA, un grup de persoane care închiria un birou în sediul Primăriei dirija o schemă de legalizare a construcţiilor din Chişinău. Grupul era format din doi coordonatori şi mai mulţi specialişti în construcţii, membri ai Comisiei de recepţie finală a lucrărilor. Coordonatorii identificau persoanele care doreau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor și le asigurau întregul portofoliu de documente, după care implicau membrii Comisiei pentru semnarea procesului-verbal final. Aceștia perfectau actele fără a se deplasesa la faţa locului pentru evaluarea lucrărilor. Pentru serviciile lor aceștia percepeau de la 250 până la 3500 de euro.

CNA a făcut publică o imprimare video cu o discuție dintre capii rețelei în care vorbesc despre faptul că unii agenți economici ar vrea ca aceștia să-i ajute gratis.

Responsabilul de relațiile cu presă de la Primărie ne-a spus că Silvia Radu a fost cea care a sesizat organele în privința mai multor ilegalități. Aflată la București, Silvia Radu le-a urat succes celor de la CNA în ceea ce ea a numit „scoaterea la iveală a mizeriei din primărie”.

„Dna Radu pe toate cazurile care au vizat anumite încălcări a sesizat organele de drept și a spus-o și dumneaei de mai multe ori. Au fost sesizate organele de drept pe toate domeniile unde s-au constat anumite încălcări”, a menționat Vadim Brînzaniuc, purtător de cuvânt.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!