Încă o ședință de judecată fără rezultat, în cazul lui Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat al capitalei a cerut astăzi recuzarea procurorului și a judecătorului. Motivul invocat este că acuzatorul nu i-ar fi prezentat toate materialele dosarului. Procurorul îl contrazice și îl acuză, la rândul său, că tergiversează intenționat cauza pentru a nu se ajunge la judecarea în fond a dosarului.

Avocații lui Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului și a procurorului în momentul în care magistratul l-a invitat pe Igor Gamrețchi în sala de ședință, pentru a fi audiat. Dorin Chirtoacă susține că procurorul nu i-ar fi prezentat toate materialele dosarului în care este vizat.

„Procurorul a prezentat doar selectiv câteva materiale din dosarul în care sunt vizat. Lucru pe care l-a constatat instanța. Și noi acum am acuzat și recuzarea instanței. Instanța data trecută a cerut procurorului să prezinte tot dosarul, iar acum spune că este în imposibilitatea ca să prezinte”, spune Dorin Chirtoacă.

Procurorul neagă și spune că toate materialele și probele se regăsesc în dosarul penal. Acesta susține, în continuare, că avocații intenționat tărăgănează începerea judecării dosarului în fond. Într-un final, cererea de recuzare a fost respinsă.

„Abuziv înaintează diferite argumente neîntemeiate precum că la materialele cauzei penale nu se regăsesc careva dispoziții. Sunt niște aberații cele menționate de partea apărării”, susține procurorul Dumitru Robu.

Totodată, întrebat de jurnaliști dacă va urma exemplul lui Renato Usatîi care a anunțat că demisionează din funcția de primar, Chirtoacă a declarat că nu va renunța la primăria capitalei. Acesta este convins că va reveni în fotoliul de edil după ce instanța îi va da dreptate.

„La Bălți se încearcă preluarea puterii locale, așa cum s-a făcut și la Chișinău. La primărie se găsesc persoane neautorizate și în mod normal ele ar trebui să-și dea demisia, iar persoana aleasă de cetățeni, adică eu, trebuie să-și poată duce mandatul până la capăt, chiar dacă este acuzată de ceva”, menționează primarul suspendat.

Dorin Chirtoacă este bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, dar și de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Acesta se declară nevinovat. În paralel, dosarele viceprimarului Nistor Grozavu și ale omului de afaceri, Alexandru Pincevschi, intentate în legătură cu parcările cu plată, bat pasul pe loc, organele de anchetă fiind în așteptarea unui răspuns de la o comisie rogatorie. În noiembrie, anul trecut, procurorii Anticorupție promiteau că dosarele acestora vor fi expediate în instanța de judecată „în două săptămâni”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!