Pe lângă mese îmbelșugate, autoritățile din Moldova vor putea plăti și biletul la avion pentru delegațiile oficiale străine care vor veni în vizită în țara noastră.

Astfel, autoritățile vor putea acoperi cheltuielile de transport internațional (avia, feroviar, auto) pentru persoanele oficiale străine și membrii delegaților străine invitate la decizia Președintelui Republicii Moldova, Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului.

Potrivit ministrului Octavian Armașu, acest lucru are drept scop dezvoltarea relațiilor cu partenerii străini, precum și formarea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe plan internațional.

Amintim că Cabinetul de Miniștri a aprobat Regulamentul privind modul de utilizare a banilor pentru deservirea delegațiilor. Potrivit regulamentului, autoritățile din Moldova pot organiza cel mult trei mese oficiale pentru delegațiile străine. Pentru un dejun sau un dineu, vom cheltui până la 900 de lei de persoană, adică cât o pensie minimă în Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!