/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Prima ședință de judecată în dosarul lui Șor de la Cahul va avea loc pe 2 aprilie

14 februarie 2018, ora 19:21

În răspunsul oferit postului TV8, Curtea de Apel din Cahul anunță că prima ședință de judecată în „dosarul Șor” va avea loc pe 2 aprilie. Cauza va fi examinată de judecătorii Nina Veleva, Evghenii Dvurecenschii și președintele completului Vitalie Movilă. „Dosarul Șor” a ajuns la Cahul după ce la Curtea de Apel din Chișinău nu au mai rămas judecători compatibili cu dosarul primarului de Orhei.

În ceea ce privește primul dosar intentat pe numele lui Ilan Șor în mai 2015, acesta încă nu a ajuns pe masa judecătorilor. Atunci, Șor a fost reținut fiind suspectat de auz în serviciu cu urmări grave, fiind în funcția de președinte al Consiliului de administrare al „Băncii de Economii”.

Ulterior, Șor a scăpat din izolator după ce s-a înscris în campania electorală pentru alegeri locale. Deși a trecut mai mult de 2 ani, dosarul nu a fost expediat în instanță, iar procurorii spun că încă nu au toate probele.

Există foarte multe dificultăți sub aspectul cererilor comisiei rogatorii, analizelor financiare, administrării altor probe, coraborarea celor deja existente cu cele care le avem,” susține Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie încă din luna iunie. El a fost recunoscut vinovat pentru cauzarea daunelor, înșelăciune sau abuz de încredere, precum și pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Cu toate acestea Șor este în libertate din motiv că sentința nu a fost una executorie, iar Șor va ajunge după gradii doar după ce se va expune și Curtea de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram