Vlad Plahotniuc a încercat să ajungă la Maia Sandu prin intermediul unor deputați din cadrul Parlamentului European. Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a declarat în cadrul emisiunii „Politică” de la TV8 ca un euro deputat ar fi încercat să aranjeze o întâlnire dintre președinții PAS și PDM. Maia Sandu a refuzat însă întrevederea.

Trebuie să recunosc că, Vladimir Plahotniuc a încercat, în repetate rânduri, să organizeze o asemenea întâlnire prin intermediul socialiștilor europeni care, ne-au solicitat deschis, când am fost la Bruxelles, în noiembrie, să se organizeze o asemenea întâlnire. Doamna Maia Sandu a refuzat,” a declarat Mihai Popșoi, vicepreședinte PAS.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu a confirmat, dar nici nu a infirmat declarațiile vicepreședintelui PAS.

„Ele sunt făcute în contextul anului 2018 care este un an electoral, asta-i unu. Doi, în condițiile în care Partidul Democrat și liderul Partidului Democrat a declarat nu o dată că, Partidul Democrat este gata pentru o coaliție largă cu partidele care sunt proeuropene. Deci atunci iarăși, declarațiile care sunt făcute de opoziție vor să confirme acest fapt”, a declarat pentru tv8 Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Ulterior, Mihai Popșoi a declarat pentru TV8 că deputatul european care a vrut să organizeze întâlnirea PAS – PDM este Knut Fleckenshtein, membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Reporterii TV8 au solicitat mai multe răspunsuri din partea euro-deputatului. Acesta, deocamdată, nu a comentat afirmațiile PAS. Recent, liderul „Partiului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că Maia Sandu și Vlad Plahotniuc ar fi avut o întrevedere și că întâlnirea ar fi fost mediată de un cetățean american.

Potrivit lui Usatîi, cei doi urmau să discute despre o posibilă alianță postelectorală. În replică, Maia Sandu a spus că Usatîi nu este o sursă credibilă – nu s-a văzut cu Plahotniuc și nici nu s-ar vedea, pentru că PAS nu negociază „cu oligarhii care distrug o țară”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!