Vlad Plahotniuc a încercat să ajungă la Maia Sandu prin intermediul unor deputați din cadrul Parlamentului European. Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a declarat în cadrul emisiunii „Politică” de la TV8 ca un euro deputat ar fi încercat să aranjeze o întâlnire dintre președinții PAS și PDM. Maia Sandu a refuzat însă întrevederea.

Trebuie să recunosc că, Vladimir Plahotniuc a încercat, în repetate rânduri, să organizeze o asemenea întâlnire prin intermediul socialiștilor europeni care, ne-au solicitat deschis, când am fost la Bruxelles, în noiembrie, să se organizeze o asemenea întâlnire. Doamna Maia Sandu a refuzat,” a declarat Mihai Popșoi, vicepreședinte PAS.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu a confirmat, dar nici nu a infirmat declarațiile vicepreședintelui PAS.

„Ele sunt făcute în contextul anului 2018 care este un an electoral, asta-i unu. Doi, în condițiile în care Partidul Democrat și liderul Partidului Democrat a declarat nu o dată că, Partidul Democrat este gata pentru o coaliție largă cu partidele care sunt proeuropene. Deci atunci iarăși, declarațiile care sunt făcute de opoziție vor să confirme acest fapt”, a declarat pentru tv8 Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Ulterior, Mihai Popșoi a declarat pentru TV8 că deputatul european care a vrut să organizeze întâlnirea PAS – PDM este Knut Fleckenshtein, membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Reporterii TV8 au solicitat mai multe răspunsuri din partea euro-deputatului. Acesta, deocamdată, nu a comentat afirmațiile PAS. Recent, liderul „Partiului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că Maia Sandu și Vlad Plahotniuc ar fi avut o întrevedere și că întâlnirea ar fi fost mediată de un cetățean american.

Potrivit lui Usatîi, cei doi urmau să discute despre o posibilă alianță postelectorală. În replică, Maia Sandu a spus că Usatîi nu este o sursă credibilă – nu s-a văzut cu Plahotniuc și nici nu s-ar vedea, pentru că PAS nu negociază „cu oligarhii care distrug o țară”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!