Consiliul municipal Bălți a luat, astăzi, act de cererea de demisie a primarului Renato Usatîi, depusă în data 13 februarie. În cerere însă nu este menționat motivul demisiei liderului. Acum, urmează ca secretarul consiliului, Irina Serdyuk, urmează să înștiințeze Comisiei Electorale Centrale despre decizia consiliului.

Reamintim că, primarul municipiului Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatii, și-a anunțat decizia de a părăsi funcția de edil. „În această săptămână voi anunța faptul că demisionez. Demisionând acum, în Bălți vor fi alegeri pe 20 mai, atunci când au loc mai multe alegeri locale. Vom vedea cine va duce hrișcă. Va fi un candidat din partea Partidului Nostru. Eu las orașul fără corupție”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari de la TV8.

Liderul „Partidului Nostru” și-a argumentat decizia prin faptul că în ultima perioadă au crescut presiunile asupra colegilor săi. Astfel, locuitorii orașului vor putea vota un nou primar pe 20 mai, când vor avea loc alegeri noi.

De asemenea, Renato Usatîi a anunțat că viceprimarul Nicolae Grigorișîn va fi candidatul partidului pe care-l conduce, „Partidul Nostru”, la funcția de primar al municipiului Bălți.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!