/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Deputații PSRM au înaintat moțiune simplă asupra politicii în domeniul economiei

15 februarie 2018, ora 14:32

Proiectul moțiunii se referă, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii, revizuirea prin micșorare a cuantumului impozitelor și asigurarea modernizării în industrie, agricultură și infrastructură. De asemenea, se solicită analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Constatăm cu îngrijorare că acest an a devenit anul eșecului. Rezultatele economice din 2017 și perspectivele pentru acest an, arată că ME nu e interesat de ce se întâmplă. Depunerea moțiunii reprezintă demersul nostru, responsabil, de a determina pe ministru să participe la o dezbatere. Politica promovată de Ministerul Economiei duce Republica Moldova într-o direcție greșită și urmărește doar interesele clientelei politice,” a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

„Va fi expediată Guvernului pentru a fi pregătit raport și Biroul permanent va lua decizia când aceasta va fi examinată. Bineînțeles, în termenul de 14 zile”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Contactat de TV8, Serviciul de presa al Ministerului Economiei ne-a spus ca va reveni ulterior cu o reacție.

Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram