Un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au înaintat, în ședința plenară de astăzi, moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici.

Proiectul moțiunii se referă, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii, revizuirea prin micșorare a cuantumului impozitelor și asigurarea modernizării în industrie, agricultură și infrastructură. De asemenea, se solicită analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Constatăm cu îngrijorare că acest an a devenit anul eșecului. Rezultatele economice din 2017 și perspectivele pentru acest an, arată că ME nu e interesat de ce se întâmplă. Depunerea moțiunii reprezintă demersul nostru, responsabil, de a determina pe ministru să participe la o dezbatere. Politica promovată de Ministerul Economiei duce Republica Moldova într-o direcție greșită și urmărește doar interesele clientelei politice,” a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

„Va fi expediată Guvernului pentru a fi pregătit raport și Biroul permanent va lua decizia când aceasta va fi examinată. Bineînțeles, în termenul de 14 zile”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Contactat de TV8, Serviciul de presa al Ministerului Economiei ne-a spus ca va reveni ulterior cu o reacție.

Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!