Abia revenit din SUA, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a fost întâmpinat astăzi, la ședința Legislativului, mai puțin călduros. Deputații PLDM l-au îndemnat să-și dea demisia, insistând că a fost numit ilegal în funcție. În replică, Ghilețchi le-a urât colegilor sănătate.

„Cum vă simțiți în fotoliul de vicepreședinte, amintindu-vă că ocupați această funcție abuziv? E ridicol și rușinos, dle Ghilețchi. Demonstrați că aveți maturitate politică și dați-vă demisia”,

„Vă doresc ca Dumnezeu să vă dea multă sănătate și tuturor colegilor care au o altă opinie, de asemenea, nu le țin pică deloc”, a răspuns Ghilețchi.

Potrivit liberal-democraților, în decembrie 2017, atunci când președintele grupului parlamentar al PPEM a fost ales vicepreședinte al Parlamentului, voturile ar fi fost numărate greșit. Ei spun că pentru candidatura lui Ghilețchi ar fi votat 34 de deputați, nu 51 cât au anunțat numărătorii. Ghilețchi a pus reproșul pe seama anului electoral din care nu au cum să lipsească atacurile politice. Săptămâna trecută, cei din PLDM au propus includerea în ordinea de zi a unui proiect care să anuleze hotărârea din decembrie a Parlamentului. Inițiativa nu a fost însă susținută.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!