Fracțiunea PLDM s-a ales cu un nou deputat în Parlament, după plecarea la Guvern a fostului liberal-democrat Iurie Leancă. Astăzi, Curtea Constituțională a validat mandatul ex-președintelui raionului Criuleni, Sergiu Ceauș, cercetat penal într-un dosar intentat pe corupere pasivă. Cei din PLDM nu sunt însă siguri că nou-venitul le va rămâne fidel.

„Vă dorim succese, realizări frumoase și dați-mi voie, dragi colegi, să vă îndemn la aplauze de bun venit”, a menționat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Sergiu Ceauș a venit în Parlament în locul fostului liberal-democrat Iurie Leancă, care a fost numit vicepremier pentru integrare europeană. Cei din PLDM se tem că proaspătul deputat ar putea însă să adere la un alt partid.

„Vine un deputat nou-nouț, tinerel, având dosar penal, direct la PD va pleca”, a declarat Maria Ciobanu, deputat PLDM.

Contactat de TV8, Sergiu Ceauș nu ne-a răspuns la telefon. Președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, ne-a spus că deputatul încă nu a anunțat dacă are de gând să plece. În schimb, de la prima ședință, acesta a fost surprins votând proiecte de legi în rând cu cei din PDM și PPEM. Nemulțumiți de transfugii din Parlament, comuniștii au propus deputaților să condamne, printr-o declarație, coruperea politică. Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi.

„Faptul că deputații sunt ademeniți din fracțiuni cu privilegii și bani, practic nici nu se mai ascunde”, a menționat Vladimir Voronin.

Ceauș este cercetat într-un dosar penal în care este vizat și ex-președintele raionului Criuleni. Aceștia erau bănuiți că ar fi beneficiat de bani din fonduri europene. Șeful Procuraturii Anticorupție nu a fost de găsit pentru a ne spune la ce etapă se află dosarul. Săptămâna trecută, democrații s-au pricopsit cu un deputat. Este vorba de Aliona Babiuc, care a intrat în Parlament pe listele fracțiunii PCRM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!