Procurorul Dumitru Robu, care instrumentează dosarul trucării licitației privind parcările cu plata în Chișinău, în care este cercetat și Dorin Chirtoacă, va fi avansat în funcție.

„CSP hotărăște de a propune procurorului general candidatura lui Dumitru Robu pentru numirea în funcție de adjunct al șefului Procuraturii municipiului Chișinău, pentru un mandat de cinci ani. Vă felicităm și vă dorim succes în activitate”, a declarat Angela Motuzoc, șefa organului colegial CSP.

Dumitru Robu a concurat pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipale cu Vladislav Bobrov, procurorul care instrumentează dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi. Cei doi au concurat anterior și pentru funcția de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție, dar funcția a fost câștigată de Adriana Bețișor, cea care a obținut condamnarea fostului premier Vlad Filat.

Robu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a administrat dosarul licitațiilor truncate în care sunt vizați primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu, și alți funcționari din cadrul Primăriei.

În 2016, Dumitru Robu împreună cu soția au adunat un venit de peste 380 de mii de lei și tot în acel an s-au mutat la casă nouă – un imobil de 93 de metri pătrați, estimat la 540 de mii de lei. Procurorul mai are în posesie un Nissan Juke, iar cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la proclamarea Independentei, Consiliul Superior al Procurorilor l-a decorat cu „Medalia pentru serviciu impecabil”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!