/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O nouă reacție a Moscovei: Autoritățile de la Chișinău încalcă dreptul populației la informație

16 februarie 2018, ora 11:32

„În pofida declaraţiei deputaţilor Dumei de Stat privind inadmisibilitatea discriminării faţă de mass-media rusă în Moldova şi apelului către ONU, Consiliului Europei şi OSCE pentru a evalua legea adoptată în Moldova, comunitatea internaţională nu a luat nicio decizie,” spune Zaharova.

Totodată, a fost menționat că acest act este o discriminare față de mass-media rusească, iar unele posturi au de suferit, în special Televiziunea publică din Găgăuzia.

„Autoritățile din Parlamentul moldovenesc încalcă dreptul populației la accesul liber la informație, fapt inadmisibil într-un stat democratic,” a adăugat Zaharova.

Menționăm că președintele a refuzat de două ori să promulge „Legea anti-propagandă”, iar Curtea Constituțională a constatat la 5 ianuarie curent circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Decretul de promulgare a Legii a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională, menționând că această lege „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram