Moscova susține că schimbarea Codului Audiovizual din Republica Moldova vine cu presiuni asupra presei ruse și nu corespunde normelor democratice. Declarația a fost făcută de către reprezentantul oficial al Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Rusia, Maria Zaharova.

„În pofida declaraţiei deputaţilor Dumei de Stat privind inadmisibilitatea discriminării faţă de mass-media rusă în Moldova şi apelului către ONU, Consiliului Europei şi OSCE pentru a evalua legea adoptată în Moldova, comunitatea internaţională nu a luat nicio decizie,” spune Zaharova.

Totodată, a fost menționat că acest act este o discriminare față de mass-media rusească, iar unele posturi au de suferit, în special Televiziunea publică din Găgăuzia.

„Autoritățile din Parlamentul moldovenesc încalcă dreptul populației la accesul liber la informație, fapt inadmisibil într-un stat democratic,” a adăugat Zaharova.

Menționăm că președintele a refuzat de două ori să promulge „Legea anti-propagandă”, iar Curtea Constituțională a constatat la 5 ianuarie curent circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Decretul de promulgare a Legii a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională, menționând că această lege „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!