Circa 185 mln lei vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), pentru implementarea proiectelor din regiune. Banii vor fi oferiți pentru realizarea a 35 de proiecte din următoarele domenii de intervenție: infrastructura drumurilor regionale și locale, aprovizionarea cu apă și sanitație, managementul deșeurilor solide, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice, eficiența energetică a clădirilor publice.

„Potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2018, din FNDR sunt alocate mijloace financiare în mărime de 200 000 mii lei. Aproximativ 80% sau 185 mln. lei din banii fondului, vor fi oferiți pentru proiectele în derulare din anii precedenți și altor inițiate în anul curent. Din numărul total de proiecte, 10 sunt pentru aprovizionarea cu apă și sanitație a localităților, 8 pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri în regiune, 5 pentru infrastructura drumurilor regionale și locale, precum și un proiect în domeniul managementului deșeurilor solide”, a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

Proiectele din domeniul susținerii dezvoltării sectorului privat vor fi considerate ca prioritare, în mod special, cele legate de crearea și dezvoltarea condițiilor de activitate a Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale și Incubatoarelor de Afaceri.

De asemenea, din numărul total de proiecte propuse spre finanțare pentru anul 2018, care vor fi inițiate sau în derulare, sunt: în regiunea Nord- 11 proiecte, Centru- 13 proiecte, Sud- 7 proiecte și UTA Găgăuzia- 4 proiecte.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!