/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Panică în Mexic. Cutremur puternic de 7,2 grade, urmat de 225 de replici

missing
17 februarie 2018, ora 11:49

Alarma de seism a sunat în capitala Mexicului cu 72 de secunde înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită, ceea ce le-a dat oamenilor timp să iasă din case.

Autorităţile au spus că nu au fost raportate decese legate direct de cutremur la nivel naţional. Singurele decese raportate au avut loc la sol după prăbuşirea unui elicopter cu care ministrul de interne Alfonso Navarrete şi alţi oficiali se deplasau în zona din apropierea epicentrului, în statul Oaxaca. Aceştia au supravieţuit accidentului şi nu au fost răniţi.

Cutremurul a lăsat, în schimb, aproape un milion de case şi întreprinderi fără curent electric în capitală şi în sudul ţării. Cel puţin 50 de locuinţe au suferit pagube în statul sudic Oaxaca, care, alături de Mexico City, nu şi-au revenit după cutremurul de 8,2 grade din septembrie anul trecut care a provocat pagube pe scară largă.

Epicentrul cutremurului de vineri a fost situat la aproximativ 145 km de staţiunea Puerto Escondido de pe coasta Pacificului, din sudul statului Oaxaca, la o adâncime de 24,6 km, conform Institutului american de geologie. Seismul a fost urmat de 225 de replici, potrivit serviciului naţional de seismologie, provocând panică la scară largă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram