Platforma de colectare de fonduri caritate.md a blocat accesul la pagina de pornire a site-ului, afișând o imaginea cu jurnalista Rise Moldova, Liuba Șevciuc, cea care a realizat o investigație despre cum funcționează escrocheriile prin intermediul platformelor de colectare de fonduri care adună bani pentru copii gravi bolnavi.

UPDATE 21.45: La scurt timp de la publicarea articolului, cei de la caritate.md au deblocat prima pagină a site-ului și au înlăturat fotografia jurnalistei Liuba Șevciuc.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Prin imaginea publicată, cei de la caritate.md își îndeamnă vizitatorii să ceară ajutor de la jurnalista sus menționată. „Am redirecționat lumea la omul potrivit să-i ajute. Nu vă faceți griji, toți banii și toate cazurile sunt în siguranță. Fondatorul a decis așa să fie câteva zile,” ne-a transmis Svetlana Sainsus, cea care coordonează „Fundația de caritate Sfântul Gheorghe” și platforma de crowdfunding caritate.md.

Cei de la caritate.md sunt direct vizați în acest material fiind acuzați că identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale.

De menționat că, procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat.

Investigația completă va fi publicată luni, 19 februarie, pe Rise.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!