/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Un avion cu pasageri la bord s-a prăbușit în Iran. Toate persoanele au decedat

missing
18 februarie 2018, ora 10:07

Avionul aparține companiei aeriene Aseman Airlines – a treia ca mărime din țară. Acesta efectua un zbor comercial din Teheran în orașul Yasui, situat în sud-vestul țării.

Accidentul a avut loc în munții din partea centrală a Iranului. Avionul a căzut lângă orașul Semir din provincia Isfahan.

Aeronava a dispărut de pe radar la 20 de minute după decolare. Salvatorii și elicopterele au fost trimise la locul accidentului.

“După căutări în zona unde s-a prăbuşit avionul, am fost informaţi că toate persoanele la bord şi-au pierdut viaţa”, a precizat Mohammad Tabatabai la televiziunea de stat iraniană IRIB, scrie Agerpres.

Cauza exactă a prăbuşirii avionului încă nu era cunoscută, dar o furtună de zăpadă s-a abătut asupra regiunii în ultimele ore.

Avionul companiei Aseman Airlines a decolat de la Teheran în jurul orei 8.00 locale (4.30 GMT) spre oraşul Yasuj din provincia Ispahan, în sud-vestul ţării, a adăugat el. Aparatul s-a prăbuşit pe Muntele Dena din masivul Zagros, la aproximativ 500 km de Teheran şi la mai puţin de 25 km de destinaţia sa

Mai multe echipe de salvare aparţinând Semilunii Roşii iraniene au fost trimise în zona accidentului.

Un elicopter care a încercat să ajungă la locul accidentului nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit serviciilor de urgenţă la televiziunea publică.

Avionul era un ATR-72. ATR, un joint-venture Airbus – Leonardo-Finmeccanica, este liderul mondial al avioanelor cu turbopropulsie cu mai puţin de 90 de locuri.

Accidentul aviatic din Iran a avut loc exact la o săptămână după accidentul aviatic din Rusia. Pe 11 februarie, un avion de pasageri An-148 s-a prăbușit în regiunea Moscovei. La bord erau 71 de persoane și toate și-au pierdut viața.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram