După ce Silvia Radu i-a cerut să își dea demisia, șeful Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea susține că nu se face vinovat de starea autobuzelor, or din 2006 întreprinderea nu a primit nici un autobuz nou. În același timp, Capcelea a mai declarat că urmează să se gândească dacă își va da demisia.

Potrivit șefului Parcursului Urban de Autobuze, la ziua de azi la întreprindere sunt 124 de autobuze și toate au termenul de exploatare și parcursul depășit.

„Dacă eu sunt vinovat că din 2006 nu a fost alocat nici un bănuț la întreprindere, dacă termenul de exploatare și parcursul de depășit de două ori și mi mult, dacă partea carosabilă nu e mereu reparată … Au fost mai multe încercări de a renova materialul rulant. A fost dispoziția primarului de a lua în arendă autobuze, care a fost însă atacată de Cancelaria de Stat. Au fost încercări de a angaja un credit de către întreprindere, iar acest proiect a fost înaintat de șase ori la Consiliul Municipal. Din diferite motive, proiectul a fost respins”, a declarat Capcelea.

Șeful întreprinderii a mai adăugat că din 2006 nu a fost primită nici o unitate de transport la Parcul de Autobuze.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!