Un autobuz vechi de pe ruta Chișinău - Ghidighici ar putea să-l lase fără funcție pe șeful Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea. Primărița capitalei i-a cerut acestuia demisia după ce pe o rețea de socializare au apărut imagini cu autobuzul, aflat într-o stare deplorabilă: scaunele sunt rupte, iar podeaua e spartă încât se vede asfaltul. Capcelea a spus că se mai gândește la sugestia Silviei Radu.

Imaginile cu autobuzul, aflat în gestiunea parcului urban, au fost vizualizate și de primărița capitalei. Indignată de starea deplorabilă a mijlocului de transport, Silvia Radu i-a cerut lui Iacob Capcelea să-și prezinte demisia: „Este strigător la cer ca în secolul 21 ca să avem așa autobuze care prezintă pericol pentru viețile călătorilor. Este un caz mult prea grav pentru ca dumnealui să nu depună cererea de demisie”.

„Eu nu mă gândesc că la moment este cazul ca să fiu demis”, a replicat șeful Parcului Urban de Autobuze Chișinău.

Capcelea a precizat că nu el este de vină că timp de 10 ani Consiliul municipal nu a alocat resurse financiare pentru cumpărarea autobuzelor: „Autobuzul a ieșit în sare bună pe traseu, efectuând a treia cursă spre Ghidighici. Din cauza uzurii avansate a metalului și a ruginii s-a desprins aripa metalului de la podea”.

În cadrul ședinței, Silvia Radu a propus fuzionarea Parcului Urban de Autobuze cu Regia Transport Electric și introducerea unui un tichet unic pentru troleibuze și autobuze: „Ne propunem să facem această fuziune, ce puțin să fie aprobată în următoarele două luni ca CMC”.

S-a ajuns la acest scandal după ce săptămână trecută un preot a distribuit imagini cu un autobuz avariat de pe ruta Chișinău – Ghiodighici, unde, prin podeaua spartă, se vedea asfaltul. De când a preluat funcția de primar interimar, doi șefi, unul de la direcția Transport, iar altul de la Educație, au fost demiși. Silvia Radu i-a mai cerut demisia și lui Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!