/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Schimbări în lanț la primăria Chișinău. Foști polițiști devin șefi de direcții. Cine sunt aceștia

missing
21 februarie 2018, ora 19:34

Totodată, un fost angajat la ministerul de Interne, Vladimir Maiduc, a fost nimit șeful direcției Administrative, potrivit portalului anticorupție.md, care mai precizează că acesta a fost cel mai generos sponsor pentru partidul democrat în 2016.

În fruntea întreprinderii „Autosalubritate”, rămasă fără șef după ce acestuia i-a expirat contractul, a venit Eugeniu Axentiev. Acesta a fost desemnat în funcție pe o perioadă de 2 ani. El a fost pe timpuri șeful unui comisariat de poliție în Chișinău. Presa scrie că în 2001, Axentiev a lovit mortal cu mașina o fetiță de 12 ani, dar a reușit să evite pedeapsa.

După acest accident,el a fost avansat în funcție, fiind șef al mai multor direcții din cadrul ministerului de Interne. Axentiev a fost implicat și în mai multe scandaluri, mereu certându-se cu fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, căruia i-ar fi refuzat de nenumărate ori să-i îndeplinească ordinele.

Desigur, eu am fost șocat de alegerea făcută de chișinăuieni reieșind din faptul că el este prea tânăr și nici pe departe nu poate fi comparat cu dna Radu. Eu sper cu dna Radu că este un conducător experimentat a dovedit-o prin activitățile anterioare,” a declarat Eugeniu Axentiev, noul șef la Autosalubritate,

Iar șeful gospodăriei capitalei va fi Vladimir Maiduc, fost șef al Direcției Investigații și Securitate Internă a MAI. În 2016 acesta a fost cel mai generos sponsor al PDM- ului, potrivit anticorupție.md. Acesta ar fi investit 500 de mii de lei. Maiduc a declarant anterior presei că nu este prima dată când face donaţii pentru democrați, deoarece susţine acest partid.

După ce au fost numiți în funcție aceștia, Silvia Radu a venit cu o reacție pe pagina sa de facebook. Aceasta menționează că pentru ea nu contează partidul din care fac parte angajații, ci profesionalismul acestora.

Cei buni rămân, ceilalți pleacă”, a scris Silvia Radu, anunțând că și Eliferie Haruță a părăsit postul de șef la Spațiile Verzi, după mai bine de 10 ani de muncă. El nu a răspuns la telefon pentru comentarii. De când este în funcția de primar interimar, doi șefi, unul de la direcția Transport, iar altul de la Educație, au fost demiși.

Silvia Radu i-a mai cerut demisia lui Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate, dar și lui Iacob Capcelea, șeful Parcului Urban de Autobuze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram