În ședința de astăzi a Parlamentului, deputatul liberal Valerian Bejan a întrebat președintele Parlamentului care este situația cu votul electronic în Parlament. Adrian Candu a spus că proiectul este în proces de realizare.

Rog frumos prin reprezentantul pe care îl aveți în biroul permanent să invocați și să ridicați acest subiect. La biroul permanent putem discuta în detaliu acest subiect, dar ca o scurtă informație vă declar că programul națiunilor unite pentru dezvoltare cu care se colaborează în acest domeniu deja a lansat oferta de tender pentru a selecta compania ce va dezvolta și instala în Parlamentul R. Moldova, sistemul e-parlament, care are și partea sa de votare – de e-voting. Banii sunt și din partea partenerilor de dezvoltare, în mare parte partenerii de dezvoltare ne ajută cu implementarea sistemului ar și bugetu parlamentului. Orice altă informație o puteți obține de la secretariatul parlamentului sau poate fi discutată la următoarea ședință a biroului permanent”, a explicat Adrian Candu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!