/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/GALERIE FOTO/ Start reconstrucției clădirii Președinției. Cum arată în interior instituția prezidențială

missing
22 februarie 2018, ora 14:20

Jurnaliștii au fost invitați astăzi la un tur de presă pentru a vedea în ce stare se află clădirea la momentul de față. În holul instituției au fost afișate mai multe imagini cum va arăta clădirea Președenției după reparație.

Turcii urmează să repare clădirea atât pe exterior, cât și pe interior. Este vorba de o suprafață de 2.500 de metri pătrați.

De menționat că, statul a cheltuit 106 de milioane de lei pentru întreținerea clădirii. Cu acești bani a fost reparat acoperișul, au fost instalate vitraliile, a fost pusă o parte din pavajul de granit, iar în interior – a fost așternută, pe alocuri, pardoseală de marmură.

Edificiul Parlamentului și cel al Președinției au fost devastate în timpul protestelor violente din aprilie 2009. Lucrările de reparație au început în 2009 și urmau să fie încheiate în 2012, dar au fost oprite în 2010 din lipsă de fonduri. Potrivit companiei de construcții din Turcia, pentru finalizarea lucrărilor ar fi nevoie de 160 de milioane de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro.

Iată cum arată actualmente clădirea Președinției:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram