În urma scandalului legat de platforma Caritate.md, reprezentanții Medical Park din Istanbul susțin o conferință de presă în incinta spitalului. Aceștia urmează să răspundă și la întrebările adresate de echipa de jurnaliști TV8 Moldova.

Reamintim că, luni, 19 februarie, RISE Moldova a publicat investigația „Bani din caritate”, un material jurnalistic despre cum sunt identificați minori grav bolnavi, se adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor, iar ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale. RISE Moldova a obținut mai multe probe care descifrează afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup. Detalii AICI.

Fondatorii platformei Caritate.md, cei vizați în materialul jurnalistic, resping acuzațiile aduse și consideră că reportajul difuzat ieri este realizat la comanda așa-zișilor concurenți. Una din coordonatoarea platformei, Svetlana Sainsus, a declarat că se va retrage din asociație, iar platforma „nu va mai primi ale cazuri”. Detalii AICI.

În cadrul emisiunii Politica, coordonatorii platformei de crowdfunding, Alexandru Rusnac și Svetlana Sainsus, au declarat că cele 5 % menționate în investigația RISE ar fi un comision perceptut pentru a acoperi comisioanele percepute de bănci pentru transfer. Detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!