Demisia șefului Serviciului de Informații și Securitate a fost votată de majoritatea parlamentară. Un proiect în acest sens a fost votat de majoritatea parlamentară în cadrul ședinței plenare din 22 februarie 2018

Amintim că, după doar două luni de activitate, Vitalie Pîrlog a solicitat Parlamentului inițierea procedurilor privind demisia din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Cererea de demisie a fost depusă luni, 19 februarie, la Parlament. În cererea Pîrlog scria că își dorește în continuare să activeze la Interpol.

Vitalie Pîrlog a fost numit de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, pentru o perioadă de cinci ani, în decembrie 2017.

Anterior, Pîrlog a mai deținut și funcția de ministru al Justiției în guvernul comunist. Presa a scris despre el că are o casă scumpă în cartierul de lux de pe strada Ciocîrliei. Atunci Prilog a comentat că și-a cumpărat imobilul după ce a renunțat la funcția de ministru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!