/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Pe traseele naționale au ieșit comercianții de ghiocei. Ce măsuri întreprinde Moldsilva

missing
22 februarie 2018, ora 13:36

În acest scop vor fi monitorizate permanent locurile de creştere a plantelor vernale, în special Rezervaţiile Naturale de Stat „Codrii”, “Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului”, „Prutul de Jos”, precum şi alte arii protejate din fondul forestier. Scopul monitorizării este de a depista şi contracara persoanele care colectează și comercializează plantele rare sau a părţilor acestora (flori, frunze, muguri, tulpini, ramuri, rădăcini, bulbi, rizomi).

Amintim că în perioada februarie-martie sunt înregistrate tot mai frecvent cazuri de recoltare și comercializare ilicită a acestor plante cum ar fi: ghiocelul, crocusul, brînduşa, dediţelul, ruscuţa primăvăratică, floarea vîntului, laleau pestriţă, laleaua Biberstein, omătuţele. Iar punctele de comercializare sunt atît în municipiul Chişinău, cît şi pe traseele naţionale (Leușeni, Orhei, Călărași, Ungheni). Persoanele, care comit aceste ilegalități în conformitate cu Codul Contravențional art.140 sunt sancționați cu o amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale.

Totodată, Agenția „Moldsilva” roagă respectuos cetățenii să se abțină de la colectarea acestor plante, iar în cazul observării a astfel de cazuri, să apeleze linia fierbinte 022211-311.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram