social

/VIDEO/ Caritate.md pune punctul pe „i”: Percepe sau nu un comision de la spitalul din Turcia?

22 februarie 2018, ora 01:21
Distribuie:

Platforma a reușit să adune într-un an și jumătate aproape 60 de milioane de lei pentru diferite cauze sociale. Invitații din emisiune au declarat că cele 5 % menționate în investigația RISE ar fi o reducere pentru a acoperi comisioanele percepute de bănci pentru transfer.

„Noi achităm procente celor de la PayPal (operator al unui sistem de plăți on-line n.r), la bancă, intermediarilor care ne fac legătură dintre bancă”, susține Alexandru Rusnac, fondatorul Fundației „Sfântul Gheorghe” – proprietara platformei de crowdfunding Caritate.md.

Totodată, co-fondatoarea platformei Caritate.md, Svetalana Sainsus a explicat că au decis să colaborează cu spitalul Medical Park, vizat în scandalul RISE Moldova, pentru că aceștia le oferă o reducere de aproape 58 % din costul real perceput pentru o intervenție chirurgicală.

Aceasta însă nu a putut explica cum poate fi posibilă o astfel de reducere și nici care este beneficiul reprezentantului clinicii în Moldova, Ali Sirikci.

La finalul emisiunii, Svetlana Sainsus a declarat că cineva a donat anonim platformei Caritate.md suma de 4.000 de euro. Banii ar fi fost oferiți ca reprezentații acesteia să-și ia un avocat pentru a-i ataca în judecată pe cei de la RISE Moldova.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată mai sus sau AICI.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram