/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ DECLARAȚIE. Poziția TV8 vis-a-vis de vizita echipei de filmare la spitalul Medical Park din Istanbul

22 februarie 2018, ora 00:03

Luni seara, postul TV8 a fost invitat de către o companie de comunicare care reprezintă interesele Medical park în Republica Moldova, de a se deplasa la sediul acestei clinici în Turcia. Postul TV8 imediat a spus că nu este interesat de realizarea unui reportaj comercial și a subliniat clar că singurul interes al postului TV este de a aprofunda investigația publicată de Rise Moldova, pentru a putea să se documenteze la întrebările importante care au rămas fără răspuns în această investigație, precum cele legate de „pseudo-operațiile” realizate în Turcia (DETALII AICI).

TV8 a primit asigurările necesare de la reprezentanții companiei că jurnaliștii noștri vor avea libertatea să realizeze ancheta lor nestingheriți și că vor putea adresa orice întrebare pe care o cred necesară pentru a se elucida în cadrul acestei investigații, și realiza reportajul cum crede echipa TV8 necesar.

TV8 a considerat că întrebările rămase până acum fără răspuns în anchetă sunt de interes public și a decis să trimită o echipă la Istanbul pentru a se informa, având asigurările organizatorilor că jurnaliștii noștri vor avea mână liberă să continue investigația.

Ținând cont de normele deontologice, și pentru a elimina orice suspiciune de subiectivitate sau influențare a echipei de filmare de către organizatorii deplasării, postul TV8 a decis să își asume toate cheltuielile de călătorie. Reprezentantul companiei de comunicare a fost anunțat despre acest lucru și a acceptat.

Accentuăm că postul TV8 rămâne fidel principiilor unui jurnalism corect , menit să servească interesului public de informare obiectivă și luând în vedere toate sursele și părțile implicate într-un conflict, inclusiv dreptul la replică.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram