/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sute de kilograme de cocaină au fost găsite în incinta ambasada Rusiei din Argentina

23 februarie 2018, ora 10:26

Poliția din Argentina a confiscat 389 de kilograme de cocaină, aflată în 12 bagaje diplomatice, într-o anexă a ambasadei Rusiei din Buenos Aires, după ce a fost informată de către ambasador, în decembrie 2016, punând astfel la cale o operațiune ce a durat 14 luni.

După ce au obținut accesul în ambasadă, anchetatorii au au înlocuit drogurile cu făină și au plantat dispozitive de urmărire. Șase persoane din Argentina și Rusia au fost arestate, printre care un fost angajat diplomatic rus și un polițist argentinian.

„Am destrucutrat o organizație internațională de trafic de droguri care opera în Argentina, Rusia și Germania”, a declarat Patricia Bullrich, ministrul de securitate al Argentinei.

Ea a adăugat că drogurile aveau o puritate foarte mare și că valoarea de piață era de aproximativ 50 de milioane de euro.

Cocaina era destinată pieței din Rusia și probabil din Germania, a adăugat ministrul argentinian, precizând că se așteaptă să fie făcute arestări și de către poliția de la Berlin pe numele unei persoane identificate cu numele „Domnul K.”

Ministrul a precizat că drogurile nu au ajuns în Rusia, ci doar făina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram