/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Tensiuni pe „frontul” de Est. Tiraspolul vrea să ridice un nou „terminal vamal internațional”

missing
24 februarie 2018, ora 17:04

Delegația Republicii Moldova din Comisia Unificată de Control menţionează într-un comunicat de presă că acest lucru a fost confirmat de către co-președintele Comisiei, Oleg Beleakov. Astfel, partea moldovenească a atenționat membrii CUC asupra inadmisibilității acestor acțiuni destabilizatoare ale Tiraspolului,

Potrivit practicii astfel de terminale includ: piste de control vamal și grăniceresc, ghișee pentru personal, clădire administrativă cu infrastructură de bariere, semne de circulație, marcaj rutier, toate acestea acoperite cu copertină. Concomitent este planificată construcția unui cartier vamal pentru deservirea și concentrarea transportului de mare tonaj, supus procedurii de vămuire a mărfurilor importate / exportate / tranzitate, cu implicarea efectivelor suplimentare de a.n. „grăniceri – vameși – migrațiune la hotarul transnistrean” din satul Bâcioc.

Delegația de la Chișinău constată că acest lucru este efectuat de către transnistreni în mod unilateral, fără coordonare cu Comisia Unificată de Control, ignorându-se decizia din 31 ianuarie curent, luată în cadrul ședinței comune de experți în domeniul transporturilor și infrastructurii rutiere, care a decis că doar vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul rutier peste r. Nistru, amplasat în preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc. Detalii AICI.

Următoare ședință CUC ar urma să aibă loc pe 1 martie 2018.

Podul dintre localitățile Gura Bîcului şi Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparaţie a constituit aproximativ 30 milioane de lei. Amplasarea privilegiată a podului oferă cea mai rapidă modalitate de deplasare dintre Chișinău și Tiraspol. De asemenea, acesta este parte a drumului internaţional M-14, care leagă Chișinăul și Odessa, şi a coridorului european nr. 9, ce leagă Balcanii cu Odessa, Kievul și cu alte destinații importante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram