/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul premier Ion Sturza vrea să-și vândă jumătatea din afacerea pe care o are la Cluj

missing
24 februarie 2018, ora 17:41

„Vedem în continuare un potenţial enorm de dezvoltare a proiectului, cât şi a oraşului Cluj. Fazele 3 şi 4 ale proiectului implică un nivel mai complex de dezvoltare şi implicit nevoia de finanţare, dar şi expertiză. Ne dorim să continuăm să dezvoltăm un proiect multifuncţional complex şi asocierea cu un partener strategic pentru aceste etape viitoare este importantă”, au subliniat reprezentanţii Liberty Technology Park.

Miza unei achiziţii în Cluj o reprezintă rata de neocupare de sub 5% pe piaţa de birouri, procent întâlnit în Bucureşti numai în cele mai râvnite zone.

Anterior Ion Sturza susţinea că proiectul a fost dezvoltat ca o zonă unde oamenii să aibă acces la inovaţii, la tehnologii şi idei.

“O zonă unde oamenii să poată comunica eficient şi creativ între ei. Am dezvoltat infrastructura gândită special pentru IT&C, am creat condiţiile potrivite, iar acum, prin ocuparea totală a parcului tehnologic, conceptul şi ecosistemul s-au completat potrivit viziunii noastre cu un mix de companii care urmăresc inovarea. Planul pe termen lung este ca Liberty Technology Park Cluj să devină un veritabil centru de creaţie şi producţie”, declara Ion Sturza, preşedintele Fribourg Capital, dezvoltatorul Liberty Technology Park Cluj.

Proiectul dezvoltat pe 4,5 hectare include cinci corpuri de clădiri, totalizând 17.000 de metri pătraţi de spaţii de birou clasa A. 70% dintre rezidenţi sunt companii IT, iar mai bine de jumătate au departamente de dezvoltare software şi R&D (cercetare şi dezvoltare). Parcul tehnologic găzduieşte şi start-up-uri cu finanţare românească şi străină.

Anul trecut peste 30 de companii mature şi start-up-uri, atât româneşti, cât şi din străinătate, totalizând peste 1.700 de angajaţi, activau în Liberty Technology Park Cluj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram