Trupa DoReDos a fost desemnată câștigătoarea concursului Eurovision Moldova 2018. Aceștia vor reprezenta țara noastră la gala Eurovision, din luna mai, care se va desfășura la Lisabona. Tinerii interpreți vor cânta piesa piesa „My lucky day”, un produs muzical scris de interpretul rus Filip Kirkorov.

Trupa a fost formată în septembrie 2011, inițial trupa se numea „Art Band” și avea o componență, care varia. Au început prin a-și câștiga faimă în capitala nordului, organizînd diverse evenimente, dar și participând activ la concursuri naționale și internaționale. Astfel, înscriindu-se pentru participarea la etapa națională a Eurovision 2015 au decis să schimbe denumirea formației în „DoReDos”, care semnifică, evident, notele muzicale.

În prezent, din formație fac parte trei vocaliști: Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Sergiu Mîță. Toți trei provin din orașul Rîbnița. Acolo s-au cunoscut și au decis împreună să formeze o trupă muzicală. Ulterior, au venit să cucerească capitala, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu”, continuînd totodată și activitatea concertistică. Formația a avut turnee atît prin Moldova, cît și în țările vecine, dar și mai îndepărtate: Rusia, Ucraina, Australia, Egipt.

Muzicienii Evgheni Andrianov, Marina Djundiet, Sergiu Mîță scriu textele și muzica pentru piesele lor, de regulă, singuri. Au înscrise în palmaresul lor victorii la concursul „Slaveanskii Bazar” și la Concursul Internațional „Gheorghe Grigoriu”, dar și la multe altele. În anii 2015 și 2016, grupul s-a calificat în finala selecției naționale pentru Eurovision. De asemenea, a ajuns în finală la emisiunea-concurs “X Factor” din Romania.

Interpretul Pașa Parfeni a contribuit la crearea noului format și al noului stil al trupei.

Trupa a reușit însă să încingă spiritele și să cucerească inimile juriului Concursului „Novaia Volna”, dar și a spectatorilor din sală și din spatele ecranelor televizoarelor, aprinzînd și oferind din scenă focul fericirii, dăruindu-ne tuturor din talentul lor neprețuit. Iată de ce au reușit să ia Marele Premiu al Concursului „Novaia Volna”- 2017.

Pentru activitate de creație prodigioasă, performanța obținută la Concursul „Novaia Volna 2017″, dar și pentru contribuția substanțială la promovarea imaginii favorabile a Republicii Moldova peste hotare, membrii formației „DoReDoS” au fost decorați, pe data de 20 septembrie 2017, cu distincții de stat de către președintele țării, Igor Dodon. Medalia „Meritul Civic” i-a fost decernată impresarului formației Valeriu Djundiet, soliștii: Sergiu Mîța, Eugeniu Andrianov și Marina Djundiet s-au învrednicit fiecare de titlul onorific „Artist Emerit”.

Scurte date biografice ale membrilor formației:

Marina Djundiet s-a născut la 15 octombrie 1986 în or. Rîbnița, Republica Moldova. A absolvit școala medie nr. 3 din Rîbnița, a urmat Colegiul Superior de Arte din Transnistria „A. Rubinstein”, apoi a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu” de la Chișinău. În prezent, locuiește la Chișinău. Marina compune texte pentru formație, fiind și solistă a acesteia. La 20 septembrie 2017, după ce a cîștigat împreună cu formația Premiul Mare la Concursul Muzical „Novaia Volna” s-a învrednicit de titlul Artistă Emerită a Republicii Moldova.

Evgheni Andrianov s-a născut la 2 aprilie 1987 în or. Rîbnița, Republica Moldova. Practică muzica din copilărie, are în palmaresul său multe premii cîștigate la diverse concursuri naționale și internaționale. Și-a făcut studiile la Colegiul Superior de Arte din Transnistria „A. Rubinstein”, apoi a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu” de la Chișinău. În prezent locuiește la Chișinău. Este solist al formației „DoReDos”. La 20 septembrie 2017, după ce a cîștigat împreună cu formația Premiul Mare la Concursul Muzical „Novaia Volna” s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

Sergiu Mîță s-a născut la 3 mai (1986?) în or. Rîbnița, Republica Moldova. După absolvirea scolii medii, și-a făcut studiile la Colegiul Superior de Arte din Transnistria „A. Rubinstein”, apoi a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu”. În prezent, locuiește la Chișinău. Este solist și compozitor al formației „DoReDos”. La 20 septembrie 2017, după ce a cîștigat împreună cu formația Premiul Mare la Concursul Muzical „Novaia Volna” s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!