Șeful statului a vizitat Mănăstirea „Sfântul Gheorghe" din satul Zloţi, raionul Cimișlia. După această vizită Dodon a scris pe facebook că în prezent se fac încercări de „ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen”. Mesaj care a trezit indignarea mai multor internauți și formatori de opinie. Aceștia în postări separate pe aceiași rețea de socializare au explicat că conceptele date sunt mai largi și nu vin în opoziție cu religia.

„Noi, moldovenii, suntem un popor ortodox. Bunicii şi străbunicii noştri au păstrat şi promovat această credinţă de secole. În prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen. Se fac încercări de a ne impune să credem că credinţa noastră ortodoxă, valorile noastre familiale sînt nişte valori perimate şi depăşite. In pofida acestor provocări, poporul nostru, care a trecut prin toate încercările, va păstra credinţa care l-a ocrotit pe parcursul întregii noastre istorii”, a scris Dodon pe facebook.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!