Compania românească Transgaz a câștigat concursul de privatizare a companiei moldovene Vestmoldtransgaz, care operează gazoductul Iași-Ungheni și care trebuie să-l prelungească până la Chișinău, în următorii doi ani. Despre acest fapt a informat Pavel Filip la o conferință de presă comună cu Viorica Dăncilă, care a venit astăzi în prima sa vizită la Chișinău.

Ziua de ieri, 26 februarie, comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a anunțat rezultatele concursurilor, unde SRL EuroTransGaz, în care asociat unic este Transgaz SA România a devenit câștigătorul acestei competiții. Prin intermediul acestui exercițiu trebuie să recunoaștem că Transgaz și statul român și-a confirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru”, a declarat Filip.

Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare pentru 180 de milioane de lei. Cumpărătorul, în cazul dat Transgaz, va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Menționăm că, Transgaz a înfiinţat, pe 18 decembrie, o filială în Republica Moldova, denumită EuroTransgaz. În documentul de înfiinţare se arată că printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distribuţia, stocarea şi furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!