/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Serviciul 112 va fi disponibil la sfârșit de martie. Implementarea serviciului va costa în jur de 70 de mln de lei

28 februarie 2018, ora 18:34

Proiectul prevede cheltuieli curente, cheltuieli capitale ce țin de procurarea sistemului informațional automatizat și reconstrucția sediului serviciului 112”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Peste 45 de milioane sunt destinate pentru procurarea sistemului informațional, dar și pentru dotarea sediului serviciului din comuna Băcioi și din orașul Chișinău. Centrul unic de urgențe are scopul de a prelua apelurile de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție prin localizarea automată a apelantului. 112 va integra numerele de urgență ale pompierilor, poliției și medicilor de la urgență. Serviciul va lucra în regim non-stop, iar apelurile vor fi gratuite.

Implementarea numărului unic european pentru apelurile de urgență 112 în Republica Moldova are scopul de a spori protecția populației pe întreg teritoriul țării, prin asigurarea serviciilor specializate cu informațiile necesare pentru o reacție promptă și adecvată. Serviciul urmează să devină funcțional la finele lunii martie curent, integrând numerele 901, 902 și 903.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram