Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

Leancă, despre moțiunea simplă a PSRM și PCRM: „Accept cu plăcere „invitația" ... în Parlament”

01 martie 2018, ora 15:29
Distribuie:

„Accept cu plăcere „invitația” comuniștilor și socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova”, a scris Leancă menționând că argumentarea prezentată de PCRM și PSRM „demonstrează încă o dată că principiile de care se conduc acești politicieni sunt expirate și nu aduc folos cetățenilor Republicii Moldova”.

„În timp ce unii socialiști deja au produs unirea prin faptul că dețin pașapoarte românești, pot doar constata că Bucureștiul și Chișinăul trebuie să depună mai multe eforturi pentru valorificarea relațiilor bilaterale, începând cu relațiile inter-umane și terminând cu proiectele de interconectare”, a scris viceprim-ministrul pe integrare europeană.

TV8 menționează că, Deputații socialiști și comuniști au înaintat, în ședința plenară de astăzi, moțiune simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă.

În proiectul moțiunii se spune că ”Instituirea unei funcții de vicepremier pentru integrarea europeană denotă faptul că politica statului pe această dimensiune a suferit un eșec, poartă un caracter declarativ și falimentează statul nostru”.

În dispozitivul moțiunii se solicită inițierea procedurii de demitere din funcție a viceprim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram