Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

/VIDEO/ PSRM și PCRM cer demisia lui Iurie Leancă din cauza declarațiilor pro-Unire

01 martie 2018, ora 13:37
Distribuie:

Noi am fost martorii cum domnul Leancă a declarat în spațiul public deja de mai multe ori că integrarea UE a R. Moldova se va face doar și cu prin România. Considerăm toate aceste acțiuni inadmisibile și așteptăm în mod regulamentar în cel mult 14 zile să îl vom vedea pe domnul Leancă la tribuna parlamentului și vom discuta aceste subiecte”, a declarat Șupac.

Potrivit deputatei moțiunea simplă a fost inițiată asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. „Noi autorii, cele două fracțiuni parlamentare, venim cu mai multe dovezi la diferite domenii de ce noi considerăm că este nevoie urgentă demarată procedura de demitere a domnului Iurie Leancă din această postură a viceprim-ministrului pe domeniul integrării europene”, a declarat Șupac, subliniind că Leancă are o atitudine iresposabilă, dar și anticonstituțională „în ceea ce ține de necesitatea și ideea de a uni R. Moldova cu România”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram