Deputații socialiști și comuniști cer demiterea viceprim-ministrului Iurie Leancă. Aceștia au inițiat o moțiune simplă împotriva lui Leancă din cauza declarațiilor acestuia, potrivit cărora, integrarea europeană a Moldovei poate fi posibilă doar cu și prin România. Deputata Ina Șupac a declarat că moțiunea a fost semnată de 26 de deputați.

Noi am fost martorii cum domnul Leancă a declarat în spațiul public deja de mai multe ori că integrarea UE a R. Moldova se va face doar și cu prin România. Considerăm toate aceste acțiuni inadmisibile și așteptăm în mod regulamentar în cel mult 14 zile să îl vom vedea pe domnul Leancă la tribuna parlamentului și vom discuta aceste subiecte”, a declarat Șupac.

Potrivit deputatei moțiunea simplă a fost inițiată asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. „Noi autorii, cele două fracțiuni parlamentare, venim cu mai multe dovezi la diferite domenii de ce noi considerăm că este nevoie urgentă demarată procedura de demitere a domnului Iurie Leancă din această postură a viceprim-ministrului pe domeniul integrării europene”, a declarat Șupac, subliniind că Leancă are o atitudine iresposabilă, dar și anticonstituțională „în ceea ce ține de necesitatea și ideea de a uni R. Moldova cu România”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!