Proprietarii Tucano Coffe au fost amendați de Consiliul Concurenței pentru implicarea în operațiuni de concentrare economică. Aceștia urmează să achite circa 23 mii lei în bugetul de stat.

Potrivit deciziei consiliului, Cojocaru Ruslan asociat al întreprinderilor „Tucano Coffee” SRL, „Uniresto Grup” SRL, „Smart Click” SRL și Cojocaru Aliona asociat al întreprinderilor „Fineco Grup” SRL și „Decor Floristic” SRL au achiziționat un procent majoritar din capitalul social al întreprinderii „Happy Coffee” SRL. În rezultatul operațiunii, Cojocaru Ruslan și Cojocaru Aliona au preluat controlul în comun asupra întreprinderii „Happy Coffee” SRL.

Consiliul Concurenței explică că trebuie să fie informat despre operaţiunile de concentrare economică atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operaţiunii, depăşeşte 25 000 000 lei şi există cel puţin două întreprinderi implicate în operaţiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10 000 000 lei în anul anterior operaţiunii. Condiții întrunite de tranzacția dată, respectiv înainte de realizarea operațiunii Consiliul Concurenței trebuia să fie notificat și operațiunea evaluată.

Consiliul a constatat că în urma realizării operațiunii de concentrare economică s-a produs o integrare pe orizontală pe piața serviciilor de restaurante pe teritoriul mun. Chișinău între întreprinderile „Happy Coffee” SRL și „Uniresto Grup” SRL și o integrare pe verticală pe piața comercializării cafelei neprăjite, nedecafeinitizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova între întreprinderile „Happy Coffee” SRL și „Tucano Coffee” SRL.

În urma investigației realizate Consiliul a declarat operațiunea de concentrare economică între companiile vizate compatibilă cu mediul concurențial. Totodată, a amendat întreprinderea „Tucano Coffee” SRL cu o amendă de 907,41 lei. „Uniresto Grup” SRL cu o amendă de 5 476,18 lei; „Smart Click” SRL cu 11 132,87 lei, „Fineco Grup” SRL cu 372,19 lei și „Happy Coffee” cu 4 741,74 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!