După ce mai mulți susținători ai platformei Caritate.md au protestat la sediul RISE Moldova, jurnaliștii de investigație au venit cu o reacție în acest sens, menționând că continuă să documenteze subiecte de interes public și tot ce au avut de spus poate fi citit în investigația pe care au publicat-o anterior.

„Referitor la acest protest organizat astăzi la oficiul RISE Moldova, noi observăm că am primit flori și vizitatori de fapt, după ce am scris o plângere la procuratură ca să investigheze metodele de presiune asupra reporterilor, dar și după ce marți am expediat în adresa celor de la caritate două cereri prealabile, prin care le-am cerut să dezmintă unele acuzații false care au fost strecurate în presă. Și doi, pentru că a utilizat, ilegal, fotografia colegei noastre pe platforma caritate. În rest, noi nu avem ce să explicăm unor persoane pentru că, tot ce am avut de scris am publicat pe RISE și în continuare documentăm mai multe subiecte de interes public. Este dreptul lor la protest”, a declarat pentru TV8 directorul RISE Moldova, Iurie Sanduța.

Menționăm că mai mulți susținători ai platformei Caritate.md au protestat astăzi pentru a cere socoteală reporterilor RISE. Protestatarii spun că nu cred în învinuirile aduse la adresa portalului Caritate.md și solicită ca cele două mame vizate în investigația RISE să vorbească în public și să prezinte probe care să le susțină povestea.

Reamintim că în investigația RISE fondatorii Caritate.md sunt acuzați că ar fi intrat în cârdășie cu reprezentanții „Medical Park” în Moldova și, în schimbul unui comision, fundația de caritate ar fi recomandat pacienților clinica din Turcia. Atât reprezentanții „Caritate.md”cât și cei ai clinicii din Turcia resping acuzațiile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!