/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Tiraspolul a reconfirmat că va construi un așa-numit „terminal vamal” în satul Bâcioc

missing
02 martie 2018, ora 07:15

Potrivit delegației Republicii Moldova în CUC, în cadrul ședinței a fost abordată din nou problema edificării de către partea transnistreană a posturilor de control în preajma podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

„În pofida propunerilor conducătorului delegaţiei Federaţiei Ruse și ale reprezentantului Ucrainei în CUC și CMÎ menite să contribuie la asigurarea liberei circulații pe acest pod, delegația transnistreană a refuzat să prezinte careva garanții privind abținerea de la acțiuni unilaterale și necoordonate cu CUC, a respins propunerile constructive propuse de mediatori, confirmând prin declarațiile co-președintelui Oleg Beleakov, că pretinsele structuri din regiune intenționează să extindă infrastructura și să construiască un așa-numit „terminal vamal” în s. Bâcioc, unde vor fi antrenați reprezentanți ai autoproclamatelor structuri de forță: „grăniceri”, „vameși”, „milițieni” etc.”, se menționează într-un comunicat de presă al delegației Republici Moldova în CUC.

Delegația Republicii Moldova în CUC și-a exprimat repetat îngrijorarea față de intențiile structuri de forță de la Tiraspol, menționând că acestea vor duce la tensionarea situației în zona de responsabilitate a forțelor de pacificare și vor crea noi impedimente în libera circulație a persoanelor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram