Autoritățile din regiunea transnistriană au reconfirmat în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control că intenționează să construiască un așa-numit „terminal vamal” în satul Bâcioc, în pofida îngrijorărilor expuse de către delegația moldovenească.

Potrivit delegației Republicii Moldova în CUC, în cadrul ședinței a fost abordată din nou problema edificării de către partea transnistreană a posturilor de control în preajma podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

„În pofida propunerilor conducătorului delegaţiei Federaţiei Ruse și ale reprezentantului Ucrainei în CUC și CMÎ menite să contribuie la asigurarea liberei circulații pe acest pod, delegația transnistreană a refuzat să prezinte careva garanții privind abținerea de la acțiuni unilaterale și necoordonate cu CUC, a respins propunerile constructive propuse de mediatori, confirmând prin declarațiile co-președintelui Oleg Beleakov, că pretinsele structuri din regiune intenționează să extindă infrastructura și să construiască un așa-numit „terminal vamal” în s. Bâcioc, unde vor fi antrenați reprezentanți ai autoproclamatelor structuri de forță: „grăniceri”, „vameși”, „milițieni” etc.”, se menționează într-un comunicat de presă al delegației Republici Moldova în CUC.

Delegația Republicii Moldova în CUC și-a exprimat repetat îngrijorarea față de intențiile structuri de forță de la Tiraspol, menționând că acestea vor duce la tensionarea situației în zona de responsabilitate a forțelor de pacificare și vor crea noi impedimente în libera circulație a persoanelor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!