Banca comercială „EXIMBANK” anunță despre convocarea adunării Generale Ordinare Anuală a Acționarilor pentru 17 aprilie 2018. Pe ordinea de zi a ședinței sunt 14 puncte printre care aprobarea unei noi denumiri a Băncii, a statutului în redacție nouă și a unor noi membri pentru Consiliului Băncii.

Totodată, în cadrul adunării se anunță că vor fi aprobate raportul anual al băncii pentru anul 2017 precum și repartizarea profitului obținut în 2017.

TV8 menționează că, pe 15 mai 2006, Veneto Banca a procurat întregul pachet de acţiuni a EXIMBANK, aceasta devenind membru al grupului bancar italian. Ulterior, în iunie 2017 Eximbank a devenit parte a Intesa Sanpaolo, care cu autorizarea unanimă a Consiliului de Administrație, a semnat cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca contractul de achiziționare, la prețul simbolic de un euro, a unor active și pasive, precum și a unor relații juridice deținute de cele două bănci.

Menționăm că, în 2017 Eximbank – Gruppo Veneto Banca a înregistrat pierderi de 66,8 milioane de lei.În același timp, datele pentru 11 luni ale anului 2017 arătau că Eximbank a obţinut un profit de 53,8 milioane lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!