Partidul Democrat nu-și va înainta un candidat pentru alegerile anticipate din Chișinău. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc, liderul PDM în cadrul unui breafing de presă. Liderul PD a menționat că partidul va susține un candidat unic, care va fi înaintat de principalele partide de dreapta.

„PD a luat decizia de a susține la alegerile locale un candidat unic al partidelor pro-europene, vom susține persoana care va obține suportul politic din partea tuturor partidelor de dreapta. Suportul PAS, PL, PPDA și a partidului PPEM. Suntem gata să îi susținem chiar și pe cei mai aprigi critici ai noștri, dacă acest candidat va obține susținerea partidelor de dreapta, dacă are șanse să convingă că poate învinge socialiștii și dacă acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară pentru a administra primăria”, a declarat liderul PD.

Acesta a menționat că, deși PD are șanse destul de mari să câștige aceste alegeri, nu vor propune o proprie candidatură, „pentru a facilita negocierile între partide și a avantaja în scrutin candidatul unic”.

Întrebat de jurnaliști dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase, Plahotniuc a spus că poate candida oricine.

TV8 amintește că, alegerile locale anticipate în Chișinău urmează a fi organizate după ce Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia la mijlocul lunii februarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!