/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Plahotniuc: PDM nu va avea un candidat la alegerile locale din Chișinău. Pe cine va susține

missing
06 martie 2018, ora 11:48

„PD a luat decizia de a susține la alegerile locale un candidat unic al partidelor pro-europene, vom susține persoana care va obține suportul politic din partea tuturor partidelor de dreapta. Suportul PAS, PL, PPDA și a partidului PPEM. Suntem gata să îi susținem chiar și pe cei mai aprigi critici ai noștri, dacă acest candidat va obține susținerea partidelor de dreapta, dacă are șanse să convingă că poate învinge socialiștii și dacă acest candidat deține integritatea și capacitatea necesară pentru a administra primăria”, a declarat liderul PD.

Acesta a menționat că, deși PD are șanse destul de mari să câștige aceste alegeri, nu vor propune o proprie candidatură, „pentru a facilita negocierile între partide și a avantaja în scrutin candidatul unic”.

Întrebat de jurnaliști dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase, Plahotniuc a spus că poate candida oricine.

TV8 amintește că, alegerile locale anticipate în Chișinău urmează a fi organizate după ce Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia la mijlocul lunii februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram