Democrații vor boicota, din nou, Consiliul Suprem de Securitate. Vlad Plahotniuc „a recomandat” Guvernului și Parlamentului, ambele conduse de PD, să nu participe la ședința convocată mâine de către Igor Dodon, invocând diverse motive. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al președintelui susține că ședința va avea loc și fără reprezentanții celor două instituții de stat. La consiliu urmează să se discute despre raportul Kroll 2, dar și despre declarațiile pro-unire cu România, semnate de mai mulți primari din țară.

„Agenda ședinței, în primul rând, conține subiecte care nu sunt de competența acestui forum, această agendă nu a fost comunicată partenerilor sau participanților la acest consiliu și că a fost numită într-o zi fără a coordona pentru a fi prezenți majoritatea componenței acestui consiliu”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PD i-a sugerat, astfel, șefului statului să convoace o altă ședință a Consiliului Suprem de Securitate, luând în calcul toate nemulțumirile enunțate. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al președintelui susține că ședința oricum va avea loc.

„Ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate a fost transmisă câteva săptămâni în urmă tuturor membrilor. Ședința a fost amânată în repetate rânduri. Dacă cineva din Parlament și Guvern nu este de acord cu agenda propusă, poate să se prezinte la ședință și să propună alte subiecte pentru discuții”, a menționat Ion Ceban.

Atât Pavel Filip, cât și Andrian Candu, cel mai probabil că nu vor sfida recomandarea șefului lor de partid. Astfel, serviciul de presă al Guvernului ne-a declarat că premierul nu are preconizată vreo ieșire oficială în următoarele zile, în timp ce Andrian Candu și-a luat două zile de concediu de odihnă, potrivit departamentului de comunicare al Parlamentului.

Pe agenda ședinței de mâine a Consiliului au fost incluse subiecte precum publicarea celui de-al doilea raport Kroll, legea anti-propagandă, declarațiile simbolice semnate de mai mulți primari prin care se unesc cu România și intenția Ministerului Apărării de a achiziționa arme letale. Guvernul și Parlamentul nu au participat nici la ședința precedentă a Consiliului Suprem de Securitate, atunci când Igor Dodon a inclus pe ordinea de zi subiectul privind declararea de către Guvern a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, drept persona non-grata.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!