Igor Dodon se va adresa Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei cu o scrisoare oficială cu privire la acțiunile României, pe care președintele le consideră „riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova”.

„Prin poziția majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate, condamnăm acțiunile întreprinse de primari, aleși locali și autorități de chemare la lichidarea statalității Republicii Moldova. Consiliul condamnă și propune modificarea legislației penale pentru a include prevederi clare de răspundere penală pentru astfel de acțiuni”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a mai menționat că în perioada 24-27 martie în țară ar putea avea loc mai multe acțiuni de destabilizare, motiv pentru care apelează la organele competente să se autosesizeze: „Cei care se acoperă cu mesaje unioniste, vor să vină la Chișinău să facă destabilizări. Sunt categoric împotriva unor astfel de acțiuni. Dacă vor, să vină, dar vor fi penalizați foarte dur”.

Menționăm că peste 100 de localități din Republica Moldova au semnat o declarație de Unire cu România, iar unioniştii vor să se adune în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!