Procredit Holding AG din Germania vrea să cumpere încă circa 18% din pachetul de acțiuni al subsidiarei sale din Republica Moldova, ProcreditBank, scriu cei de la Mold-street.com.

Astfel în ultima ședință, Consiliul de Administrație al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a aprobat prospectul ofertei de preluare benevolă, iniţiată de ofertantul Procredit Holding AG&Co.KGaA, obiectul căreia îl constituie procurarea a 72.833 acţiuni ordinare nominative emise de Banca Comercială Procredit Bank SA.

Preţul este de 1.177,17 lei per acţiune cu valoarea nominală de o mie de lei, cu durata de 15 zile din data anunţării.

Astfel valoarea pachetului pe care ar urma să îl cumpere este de 85,74 milioane de lei, adică 4,14 milioane de euro.

Acțiunile pe care vrea să le cumpere holdingul german reprezintă 17,91% din capitalul Procredit Bank și coincid cu cota deținută de doi acționari: 14,1% de grupul KfW din Germania și 3,8% de DOEN Foundation din Olanda.

ProCredit Bank activează în Moldova din 2007 și are 100% capital străin. 82,09% este deținut de Procredit Holding din Germania.

Procredit este a 6-7 bancă ca mărime și a înregistrat în anul 2017 un profit de 37 milioane lei, în creștere cu circa 10%, față de anul 2016.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!