Dacă sunteți în căutarea unei rochii de mireasă atunci aveți toate șansele să o găsiți la expoziția „Celebration 2018”, care se desfășoară în aceste zile la Moldexpo. Atenție însă! Sutele de modele ar putea să le obosească pe cele neantrenate, iar prețurile să le sperie. Rochiile costă și două mii de euro, în vogă anul acesta fiind creațiile cu pene aplicate sau de culoare aurie.

Rochiile de mireasă au fost vedete târgului. Brodate cu mărgele, pline de paiete, cu flori în 3D, albastre sau roz – toate au făcut deliciul fetelor aflate în căutarea rochiei perfecte. Un cuplu de miri, Cornel și Alina, a venit de la Iași în speranța că la Chișinău se află ceea ce căutau.

„Acum le probăm să vedem care stă mai bine, o avantajează. Noi am venit din România aici și sper că vreo 400, 500, 600 de euro. Prețurile să fie mai accesibile”, spune Cornel.

„Încă nu sunt hotărâtă. Aș opta pentru o prințesă, îmi place și sirenă. Mai vedem”, menționează Alina.

Au avut noroc. După o oră de măsurat, fata și-a găsit rochia potrivită pentru care a dat în jur de 400 de euro.

„Nu foarte mult, că am obosit foarte repede. Patru modele am probat”, menționează Alina.

Aflați că și prețurile sunt foarte variate, în acest an, nu doar modelele. Astfel, puteți găsi rochii de la 300 până la 2 mii de euro.

„În acest an în trend este această rochie aurie, foarte pufoasă cusută manual. În aceste tendințe sunt și rochiile cu pene care sunt foarte actuale”.

Și rochiile de mireasă în stil tradițional sunt la mare căutare.

Viitoarele mirese spun însă că și-ar dori o rochie minimalistă și care să nu bată tare la buzunar.

„Ceva simplu, fără flori, fără mult luci. Mii de euro e exagerat. Trei, patru sute poți să îți permiți”.

„Prețurile sunt cam exagerate, consider să oferi 900 de euro pentru o chirie, pentru o seară este cam prea mult”.

Și bărbații au de unde-și alege un costum de mire.

„La smoching le recomandăm – gri, albastru, negru. Dar folosim puțin țesături texturate, nu folosim o țesătură foarte netedă dar cu textură pe ea. De obicei, cel mai mult optează pentru un albastru foarte închis și negru”, spune Alexandru Cornițel, consultant.

Nu uitați și de invitații. Printre modelele expuse am găsit și o invitație în lemn care costă 350 de lei.

„Dar oamenii preferă și din lemn. Așa invitație este de diverse tipuri, la discreția fiecăruia. Sunt un pic mai costisitoare evident”, susține Tatiana Țiganciuc.

Au strălucit frumos la târg și bijuteriile. Specialiștii recomandă mireselor să opteze pentru diademe.

„ Toate sunt făcute manual. Din pietre de cristal. Priviți este toată din pietre de cristal și pe cerc sunt asamblate. – De la 800 de lei, până la cât? – Până la o mie jumătate”.

Expoziția va dura până duminică. Cei care vor decide să procure ceva de la târg vor beneficia și de o reducere de aproximativ 20 la sută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!