Susținătorii platformei „Caritate.md” au protestat astăzi în fața Guvernului și Parlamentului. Ei au cerut oficialilor să monitorizeze dosarul în care este vizată platformă. Asta chiar dacă astăzi e zi liberă, iar cei care ar fi trebuit să-i asculte sunt în vacanță. Prin urmare, nimeni din oficiali nu au ieșit în fața manifestanților.

Ei nu se gândesc la oameni, ei se gândesc numai la sine, dar ce se petrece în țară, ce face lumea, cum se întreține lumea, cu ce să lecuiască lumea copii ei nu se gândesc

– De ce ați ales să protestați într-o zi liberă când nimeni din oficiali nu este la locul de muncă?
– Da eu cred că oricum nu contează, că oricum nu avea să iasă nimeni să vorbească cu noi

„Să se lămurească în aceste acuzații. Sunt niște absurdități. Pur și simplu cineva are nevoie de tot ce se întâmplă acum”

Să se adreseze organelor competente ca să ducă vizor referitor la procesul dat

Deși organizatorii au anunțat că în fața Executivului se vor aduna aproape 100 de oameni, la protest au venit puțin peste 20. „Cred că timpul de afară explică totul. În fine, on-line suntem mii,” a spus Alexandru, organizator.

Nu sunt de acord absolut deloc cu aceste argumente care au adus RISE Moldova. De asta am venit și la Parlament și la Guvern, să cerem dreptate, să facă dreptate.

Fondatorii platformei Caritate.md au ajuns în mijlocul unui scandal urmare a unei investigații RISE-Moldova în care fondatorii Caritate.md sunt acuzați că ar fi intrat în cârdășie cu reprezentanții clinicii „Medical Park” în Moldova și, în schimbul unui comision, fundația de caritate ar fi recomandat pacienților spitalul din Turcia.

Atât reprezentanții „Caritate.md”, cât și cei ai clinicii din Turcia resping acuzațiile. Cazul este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate, care a pornit un dosar penal in rem.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!