/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Președinta Consiliului Concurenţei, despre garanţiile de stat acordate BEM, Banca Socială și Unibank: „Sunt ilegale”

10 martie 2018, ora 13:01

Cărare a explicat că rolul Consiliului Concurenței este de a autoriza ajutorul de stat și de a urmări dacă totul se face în normele legii. Ea a mai menționat că, în cazul pieței financiare, Consiliul este obligat să-și prezinte avizul doar în 48 de ore.

De aceea, când au venit la noi documentele spre avizare (despre garanțiile de stat – n.r.), noi fizic nu reușeam să le analizăm pe toate. În așa situație, legea spune că avizul poate fi acordat condiționat, noi așa am și făcut pentru că am văzut garanția Guvernului, scrisorile, toată corespondența, care după aia a fost desecretizată, … și noi atunci am dat condiționat. Când au trecut șase luni și nu s-au îndeplinit condițiile noastre, noi l-am declarat ajutor ilegal și obligatoriu pentru recuperare”, a declarat Cărare.

TV8 amintește că, în noiembrie 2014 și martie 2015, Guvernul Leancă și Guvernul Gaburici au acordat 14,2 miliarde de lei, în calitate de garanție de stat, Băncii de Economii (BEM), Băncii Sociale (BS) și Unibank. Ulterior, această sumă a fost transformată în datorie de stat, iar recuperarea banilor a fost pusă pe umerii contribuabililor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram