/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

The Times: Fostul spion rus care a fost otrăvit continua să se vadă cu contactele sale din MI6

10 martie 2018, ora 15:40

Skripal, în vârstă de 66 de ani, care se află în continuare spitalizat în stare foarte gravă, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către MI6 şi s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, în urma unui schimb de spioni.

Fostul agent al serviciilor de informaţii ruse, care locuia în localitatea engleză Salisbury, şi fostul său „supraveghetor” britanic conversau cu regularitate în limbile engleză şi rusă despre anumite afaceri în Polonia, printre alte subiecte, a relatat The Times, care subliniază că există semne de întrebare în legătură cu faptul dacă Skripal continua sau nu să mai activeze în domeniul serviciilor secrete.

Fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află şi ea internată în stare foarte gravă, în timp ce sergentul de poliţie Nick Bailey, care a fost expus agentului chimic, este în stare gravă, deşi starea sa de sănătate s-a mai îmbunătăţit şi a putut discuta cu anchetatorii.

Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, va prezida sâmbătă după-amiază un comitet de urgenţă pentru a analiza modul în care se desfăşoară ancheta, coordonată de unitatea antiteroristă a poliţiei britanice şi la care iau parte circa două sute de militari. Comitetul Cobra se va desfăşura începând cu ora 15:00 GMT.

Totodată, agenţi de poliţie au analizat mormântul din Salisbury al soţiei lui Skripal, Liudmila, care – potrivit The Times – a murit de cancer, în 2012, la vârsta de 60 de ani. Oficialităţi cu costume de protecţie au prelevat flori şi de la memorialul dedicat fiului dublului spion, Aleksandr, care a murit anul trecut în urma unei insuficienţe hepatice la Sankt Petersburg, la doar 43 de ani, şi a cărui cenuşă a fost adusă în Marea Britanie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram