Un banner uriaş menit să marcheze Unirea Basarabiei cu România de acum un secol a fost plasat sâmbătă în incinta zonei verzi de la Palas Mall. Acțiunea vine în contextul evenimentului la care au participat primarii unionişti din Republica Moldova şi România care s-au întâlnit sâmbătă, 10 martie, la Iaşi pentru a semna un memorandum pro-unire.

În cadrul evenimentului care a avut loc la Palatul Culturii din Iași, participanţii au pledat pentru desfiinţarea hotarului de la Prut, pentru o mai mare implicare a Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău şi a altor instituţii în pregătirea mult doritei reveniri a Moldovei Răsăritene la Patria Mamă. Totodată, cei prezenţi au menţionat ziua de duminică, 25 martie, când, în centrul Chişinăului, moldovenii vor marca printr-o mare adunare împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România (eveniment istoric ce s-a petrecut pe 27 martie 1918).

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!