Un banner uriaş menit să marcheze Unirea Basarabiei cu România de acum un secol a fost plasat sâmbătă în incinta zonei verzi de la Palas Mall. Acțiunea vine în contextul evenimentului la care au participat primarii unionişti din Republica Moldova şi România care s-au întâlnit sâmbătă, 10 martie, la Iaşi pentru a semna un memorandum pro-unire.

În cadrul evenimentului care a avut loc la Palatul Culturii din Iași, participanţii au pledat pentru desfiinţarea hotarului de la Prut, pentru o mai mare implicare a Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău şi a altor instituţii în pregătirea mult doritei reveniri a Moldovei Răsăritene la Patria Mamă. Totodată, cei prezenţi au menţionat ziua de duminică, 25 martie, când, în centrul Chişinăului, moldovenii vor marca printr-o mare adunare împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România (eveniment istoric ce s-a petrecut pe 27 martie 1918).

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Foto: Ziarul de Iași

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!