/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/FOTO/ Zeci de polițiști în fața sediului CEC. Pe ordinea de zi: Alegerile din Chișinău și Bălți și înregistrarea grupului #numixt

missing
12 martie 2018, ora 15:44

Tot astăzi, CEC va examina cererea de înregistrare a grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ.

Unul dinte membrii Comisiei, Vladimir Șarban, a întrebat-o pe președinta CEC dacă ședința de astăzi este excepțională, din moment ce în sală sunt lucrătorii aparatului, iar un detașament de polițiști secundează activitatea Comisie.

Aș vrea să știu, ședința de azi e ordinară, extraordinară, specială, excepțională? Cu ce ocazie lucrătorii aparatului, care niciodată nu participau la ședințe, se află acum în sală? Ca să ocupe locurile? Nu se simt incomodați? Ne aflăm în vreun pericol? E vreo alertă cu bombă? Cu ce ocazie un detașament impunător de polițiști secundează activitatea CEC, care până acum niciodată nu au fost în așa număr? Ce se întâmplă? Ați pomenit de regulament. Ședințele ordinare au loc marți. Azi e luni. Ați trecut cu ușurință peste solicitarea de a convoca pe 6. Ați convocat-o neregulamentar. Ce se întâmplă azi? Examinăm stare de asediu, război?”, a întrebat Șarban.

Drept răspuns, Alina Rusu a menționat că ședința convocată este ordinară, iar faptul că membrii aparatului sunt prezenți în sală nu este o noutate. „Când sunt subiecte mai importante, participă și funcționarii aparatului CEC, nu văd o interdicție”, a spus Rusu.

Ședința Comisiei continuă. Până la acest moment au fost examinate două puncte de pe ordinea de zi și s-a decis organizarea alegerilor locale în Chișinău și Bălți pe 20 mai.

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Foto: Facebook/Ilian Casu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram